Om Nyreforeningen Nyheder Kredse & Regioner Aktiviteter Fakta om nyrerne Råd & Vejledning Kost & Motion Rejser Patientstøtte
Bliv medlem · Støt Nyreforeningen · Shop · Publikationer · Nyrenyt · Presserum · Kontakt

Du er her: Home Sort menu Kost & Motion Kost

Kost


Kost og ernæring er et emne, der fylder meget for nyrepatienter. Grundet nedsat nyrefunktion er der visse stoffer i fødevarer, man som nyrepatienter skal være opmærksom på. Ligeledes skal man som nyrepatient være opmærksom på sit væskeindtag.

De ti nye kostråd lyder:

- Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv
- Spis frugt og mange grønsager
- Spis mere fisk
- Vælg fuldkorn
- Vælg magert kød og kødpålæg
- Vælg magre mejeriprodukter
- Spis mindre mættet fedt
- Spis mad med mindre salt
- Spis mindre sukker
- Drik vand

Læs mere om de ti kostråd

For nyresyge gælder, at der kræves nogle modifikationer af kostrådene, men at man med disse modifikationer kan følge de sunde retningslinjer fra de ti kostråd. Læs mere om kalium, fosfat, væskebalance og salt i menuen til venstre.

Der findes imidlertid ingen entydig anvisning på, hvordan den rigtige diæt er for nyrepatienter. Mange forhold spiller ind på, hvordan den rigtige diæt bør sammensættes til den enkelte nyrepatient. Derfor bør man som nyresyg altid søge råd og vejledning hos en klinisk diætist.


Kontakt Nyreforeningens diætist

Sofie Wendelboe
Træffetid: Tirsdag kl. 13-15
Tlf.: 50 93 59 51
Send mail