forskning-i-nyresygdomme

Forskning i nyresygdomme er vigtig for, at vi hele tiden forbedrer levevilkår og behandlingsmuligheder for de mennesker, der får en nyresygdom.

Nyreforeningens Forskningsfond har siden 1988 uddelt penge til forskning i nyresygdomme.

I 2016 uddelte fonden 460.000 kr. til 12 forskere.

Læs mere om Nyreforeningens Forskningsfond.

Forskning i nyresygdomme

Nyreforeningens Forskningsfond støtter hvert år projekter, der på kort eller længere sigt kan komme mennesker med nyresygdom til gode. I hvert nummer af Nyrenyt kan du læse mere om et af disse projekter, og artiklerne er også tilgængelige her.

Jesper Rantanen ønsker med sit ph.d.-projekt at belyse fiskeolies effekt på hjerterytmen hos nyresyge i kronisk dialyse.

Sygeplejerske og cand.cur Mette Spliid Ludvigsen forsker i overgangen fra barn til voksen med en kronisk sygdom.

Medicinstuderende Marie Salling forsker i trykbølgeterapi i forhold til diabetisk nyresygdom.

Reservelæge og ph.d studerende Nicholas Carlsson forsker i forebyggelse af akut nyresvigt i Danmark.

Læge Morten Jørgensen forsker i diabetes og nyresygdom.

ph.d.-studerende Shivani Joshi benytter zebrafisk for bedre at komme til at forstå den gådefulde sygdom nefrotisk syndrom.

Klinisk diætist Mona Kondrup Jensby forsker i at produktudvikle brød med mindre kalium.