Kartoffelsalat og Frikadeller - forsiden

Frikadeller med kartoffelsalat

Kartoffelsalat og Frikadeller - forsiden

Ingredienser (4 portioner)

Frikadellefars:

500 g hakket svine-/kalvekød
1 lille finthakket løg
2 æggehvider eller 1 bæger med pasteuriserede æggehvider (50 g)
2 spsk. hvedemel
1 håndfuld frisk persille
Peber, paprika og karry efter behov
Fedtstof til stegning

Kartoffelsalat:

700 g kartofler
½ agurk (125 g)
10 stk. radiser
150 g Alpro soyayoghurt
100 g crème fraiche 38 %
30 g mayonnaise
1 spsk. sød sennep
1 tsk. citronsaft
2 spsk. friskhakket purløg
8 cherrytomater

Sådan gør du

Frikadeller:

Bland alle ingredienser sammen til en fars og steg frikadellerne på panden.

Kartoffelsalat:

Skræl og skær kartoflerne i små stykker. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, til de er møre, og kassér kogevandet. Afkøl herefter kartoflerne.

Skær agurk og radiser i skiver og cherrytomater i både. Bland soyayoghurt, creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, purløg og sort peber sammen til en dressing. Tilsæt kartofler, agurk og radiser og bland det godt sammen. Pynt kartoffelsalaten med cherrytomaterne.

Server kartoffelsalat og frikadeller sammen.

Velbekomme!

TIP Du kan med fordel lave kartoffelsalaten i god tid. Den bliver kun bedre af at stå og trække i køleskabet inden servering.

 

Næringsindhold pr. portion
(beregning er før tilberedning)

Energi: 2293 kJ/546 kcal
Protein: 34 g
Kulhydrat: 43 g
Fedt: 27,5 g
Kalium: 1395 mg
Fosfat: 409 mg