Marengs med fersken og citronflødeskum

Marengs med fersken og citronflødeskum

Marengs med fersken og citronflødeskum

Ingredienser (4 portioner)

Marengsbund:

3 æggehvider
175 g sukker
5 dråber citronsaft
1 tsk. vaniljesukker

200 g fersken på dåse

250 ml piskefløde
1 tsk. citronskal

TIP Brug økologiske citroner, når du skal have citronskal i din mad.

Sådan gør du

Marengsbund:

Æggehvider og sukker piskes rigtig godt sammen til en luftig, hvid masse. Vend forsigtigt citronsaft og vaniljesukker i blandingen. Læg bagepapir i en bageform (diameter 25 cm) og fyld marengscremen i den.

Bag kagen i ovnen i ca. 1½ time ved 100 grader. Tag marengsbunden ud når den er gyldenbrun og lad den afkøle.

Pisk fløden til flødeskum og skær ferskenerne i tynde skiver. Fordel frugten udover marengsbunden og fyld flødeskum udover kagen. Pynt med citronskal.

Så er der serveret!

 

Næringsindhold pr. portion
(beregning er før tilberedning)

Energi: 1950 kJ/464 kcal
Protein: 6 g
Kulhydrat: 56 g
Fedt: 24 g
Kalium: 208 mg
Fosfat: 51 mg