Book feriedialyse i Nyreforeningens nye klinik på Fanø

Nyreforeningen har overtaget en dialyseklinik på Fanø, hvor du kan få dialysebehandling, når du holder ferie på øen. Læs om klinikken, og book din tid allerede nu.

Tegnefilm-om-nyresygdom

Tegnefilm om nyresygdom

H.C. Andersen Børnehospital og Nyremedicinsk Afdeling Y i Odense har med donation fra Trygfonden fået udviklet interaktive tegnefilm om nyresygdom. Tegnefilmene er til børn, der gennem små klip kan klikke sig frem og tilbage og lære om f.eks. nyrernes funktion, dialyse, transplantation og livet med nyresygdom.

I-Soenderborg-starter-alle-i-planlagt-dialyse

I Sønderborg starter alle i planlagt dialyse

Sønderborg sygehus modtager i år prisen, som Nyreforeningen hvert år uddeler til det sygehus, som har forbedret sig mest indenfor planlagt dialyse. Det vil sige, at sygehuset har haft størst fremgang i forhold til, hvor mange patienter der kommer i planlagt dialyse fremfor akut dialyse.

Kristine-er-aarets-solfanger-2017

Kristine er Årets solfanger 2017

Kristine Lykke Roed modtog på årets landsmøde prisen som Årets solfanger for sine nærværende og rørende fortællinger på TV, som har vist danskerne, hvordan det føles at mangle et livsvigtigt organ.

Undersøgelse: Påvirker fremdriftsreformen studievilkår for kronisk syge unge?

Danske Handicaporganisationer foretager en rundspørge blandt studerende med handicap eller kronisk sygdom på universiteterne. Hjælp os med at få flere besvarelser.

Nyt studie: Derfor bør du virkelig ikke ryge som nyresyg

Det er en rigtigt dårlig idé at ryge, især når man er nyresyg, viser et nyt studie. Læs her, hvorfor du virkelig bør undgå tobakken, hvis du er i behandling for en nyresygdom.

Handicappuljen beskæres ikke efter pres fra foreningerne

Danske Handicaporganisationer – herunder Nyreforeningen – og foreningen Sjældne Diagnoser har samarbejdet om at forhindre, at Handicappuljen for 2017 bliver beskåret. Flere af de familier, som tidligere har deltaget i vores familiekurser, har bakket op om kampen mod nedskæring af Handicappuljen ved at skrive om, hvor meget familiekurset har betydet for dem. Og det har virket!

Københavns Kommune sikrer hjælp til de svageste dialysepatienter

Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune tager nu ansvar for en af kommunens sårbare grupper – mennesker som har behov for hjælp til dialysebehandling i hjemmet. Det sker efter afslutningen på et pilotprojekt mellem kommunen og Rigshospitalet, som gav anledning til diskussion om, hvorvidt en ordning, hvor kommunens hjemmesygepleje assisterer borgere i p-dialyse, skulle fortsætte.

Tag med på familiekursus

Har du børn under 18 år? Har du lyst til at gøre noget for dine børn og få en god oplevelse? Har du og din familie lyst til at byde ind med dine erfaringer, og lyst til at blive klogere på andre familier i lignende situation? Så meld jer til og glæd jeg til begivenhedsrige dage med masser af input og ny energi.

syv_anbefalinger_national_indsats_sygeundervisning

Anbefalinger til national indsats for børn med sygefravær

Syge børn får ikke den sygeundervisning, de har krav på. Det er et alvorligt problem, som undervisningsministeren bør gå ind i. Danske Patienter, Skole og Forældre, Danske Skoleelever og Danske Handicaporganisationer er klar med syv konkrete anbefalinger til regeringen.