Udbetalte patientskadeerstatninger fredes

Patienter, der har fået erstatning udbetalt fra Patenterstatningen, skal ikke længere tilbagebetale udbetalte erstatninger, hvis regionen anker sagen og får medhold. Det har et enigt Folketing besluttet og har indgået ny aftale om patienterstatninger, efter pres fra DP og DH.

Nyreforeningen til møde med Socialministeren

Socialminister Mai Mercado deltog den 14. september til et arrangement med rundbordssamtale i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Nyreforeningen var til mødet repræsenteret ved formand Jan Rishave, som fik sat fokus på vigtige emner over for ministeren.

Del de svære tanker med andre via appen coRelate

coRelate er en gratis app, der hjælper ligesindede patienter og pårørende med at finde hinanden, så man aldrig er alene med de svære tanker, bekymringer eller spørgsmål. Nyreforeningen har deltaget i udviklingen af coRelate.

Se portræt af engageret frivillig på DK4, 26. august 18.30

DK4 sender portræt af Kirsten Poulsen, formand for ÆldreSagen på Fanø og aktivt medlem og frivillig i Nyreforeningen. Kirsten har blandt andet bidraget til arbejdet med at få etableret Nyreforeningens dialyseklinik på Fanø.

Få hjælp til at hjælpe med ny pårørende-app

Relabee er en gratis, praktisk app, som hjælper dig med at hjælpe – så det bliver lidt nemmere at være pårørende. Med appen kan du få overblik over forløb, konsultationer, opgaver og kontakten med andre pårørende, så du ikke er helt så alene i forløbet.

Er du blevet ringet op af Nyreforeningen?

Nyreforeningen ringer i øjeblikket til private husstande. Det gør vi for at få flere til at støtte foreningen med et månedligt bidrag.

Morten cyklede 10.000 ind til Nyreforeningen

Som et personligt mål deltog Morten i juni måned i et af Danmarks hårdeste 24-timers cykelløb. Samtidig har han gennem løbet samlet ind til Nyreforeningen via BetterNow. Han er i øvrigt selv nyresyg, men det hindrede ham ikke i at levere både en flot præstation og et imponerende indsamlingsresultat.

Etisk Råd anbefaler fortsat informeret samtykke

Etisk Råd har den 29. juni 2017 med stort flertal anbefalet, at danskerne fortsat skal tage aktivt stilling til organdonation. Formand for Nyreforeningen Jan Rishave kommenterer her på anbefalingen.

Etisk Råd vil muliggøre anonym organdonation

Etisk Råd anbefalede for nylig, med 14 stemmer for og 3 imod, at anonym donation af nyre er etisk for-svarligt. Formand for Nyreforeningen Jan Rishave kommenterer her på anbefalingen.

En stor tak for støtten til lotteriet 2017

Nyreforeningen siger her en stor tak til alle, der støttede op om lotteriet. Vi glæder os til at kunne offentliggøre det samlede resultat af lotteriet til december.