Pandekager med flødeis og blåbær

Pandekager med is

Ingredienser (4 portioner)

Pandekager:

1,5 dl hvedemel
1 dl piskefløde (38 %)
1 dl vand
½ dl creme fraiche
25 g olie
4 æggehvider
1 tsk. olie til stegning

150 g flødeis
60 g blåbær

Sådan gør du

Hæld mel i en skål. Bland piskefløde og vand sammen, og pisk det lidt efter lidt sammen med melet. Pisk derefter æggehviderne i blandingen og vend til sidst creme fraiche og olie i. Stil dejen i køleskabet i mindst ½ time.

Pisk dejen op. Fordel ¾ dl i en lille, varm pande. Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ minut på hver side. Læg pandekagen i et ildfast fad og dæk det med alufolie. Stil fadet i en opvarmet ovn på 75 °C og hold pandekagerne varme til de skal serveres.

Spis pandekagerne med flødeis og friske blåbær.

Velbekomme!

 

Næringsindhold pr. portion
(beregning er før tilberedning)

Energi: 1825 kJ/ 435 kcal
Protein: 9 g
Kulhydrat: 35 g
Fedt: 29 g
Kalium: 235 mg
Fosfat: 104 mg